RSS

2008-08-24 22:25

Söndagsvandring

Posta till Twitter Posta till Facebook Filed under: Vandring | gudde

Vi packade utrustningen för en dagstur och tog bilen till Knäred. Denna gång valde vi faktiskt att vända på färdriktningen och gick från Knäred uppför backen till rastplatsen i Västralt. Det var en fin dag men ganska blött och brant på vissa ställen i skogen. Tur att de har lagt ut brädor och stockar med ribbor tvärs över, annars hade vi nog inte kunnat ta oss fram. Vi hade tänkt gå samma väg tillbaka men jag var mycket tveksam. Nej, jag ville absolut inte gå nedför de där stockarna, det fick bli bilvägen nedför backen. Uppe på kullen innan rastplatsen hittade vi blåbär! Det var så att jag ångrade att jag bestämt hade sagt ifrån att jag ville gå bilvägen tillbaka. Det hade ju varit perfekt att plocka lite att ta med hem och göra en blåbärspaj! Nåväl vi får väl se hur vi ska göra, menade Niclas och noterade fundersamt att där fanns en skylt som det stod skyddad biotop på. Vi visste inte vad det betydde, men det såg ut som att den skyddade biotopen var på andra sidan skylten från blåbären sett.

Totalt sett blev det mer pausande än promenerande, men det var så skönt att sitta i solen vid vindskyddet och Niclas lagade god mat! Efter maten gjorde han kaffe och jag gick iväg för att se om jag kunde hitta fler blåbär. Men intill vindskyddet var det förstås rensat. Jag läste igenom andra vandrares utvärderingspapper och skrev om våra vandringar. Kul och framför allt intressant eftersom jag sitter i Kultur- och fritidsnämnden. När det var dags att gå tillbaka gick vi först tillbaka till skylten skyddad biotop så jag fick plocka lite blåbär och sedan gick vi ändå bilvägen nerför backen tillbaka till bilen.

Det visade sig att skyddad biotop innebär ett särskilt skydd för en bit naturmark, men det är helt ok att plocka bären. Man kan ju knappast hindra skogens djur från att äta dem!

Här ska det plockas!Här ska det plockas!

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment


Annonser

Copyright © Niclas Pettersson 2019 | Theme design Niclas Petterssson | Powerd by Wordpress